Doi turişti spanioli au murit, iar alţi trei au fost răniţi marţi, în Cappadocia, o regiune turistică situată în centrul Turciei, în urma căderii balonului cu aer cald la bordul căruia se aflau, cauzată de rafale violente de vânt, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Montgolfierul (...) a efectuat o aterizare brutală, la ora (locală) 8.50 (şi ora României), după ce vântul s-a intensificat în mod neaşteptat”, a anunţat într-un comunicat guvernatorul provinciei Nevsehir.

La bordul balonului cu aer cald se aflau 28 de pasageri şi doi membri ai echipajului.

Montgolfierul a decolat din apropierea Mănăstirii troglodite Zelve.

O anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii responsabilităţilor, au anunţat autorităţile locale.

Zborurile cu balonul cu aer cald sunt o atracţie-far în Cappadocia, cunoscută prin satele sale de caverne şi relieful de ”şemineu de basm” sculptat de eroziune.

Însă o serie de accidente mortale de mongolfier au avut loc în trecut.

Un diplomat francez a murit, iar mai multe alte persoane au fost rănite în 2017, după ce balonul cu aer cald la bordul căruia se aflau a lovit o linie electrică.

Un turist danez a murit cu două luni mai înainte, în acelaşi an, în Cappadocia, în urma unei aterizări violente, din cazua vântului.

În mai 2013, trei turiste braziliene au murit, iar alte 22 de persoane au fost rănite în prăbuşirea mongolfierului la bordul căruia se aflau, în urma unei unei coliziuni cu nacela altui balon cu aer cald.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.