Autorităţile israeliene au anunţat vineri după-amiază că doi poliţişti şi-au pierdut viaţa, iar un al treilea a fost rănit în urma atacului armat din apropierea Muntelui Templului din Ierusalim, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, cei doi poliţisti erau internaţi în stare critică, după ce au fost împuşcaţi de trei atacatori palestinieni în Oraşul Vechi.

Autorităţile israeliene au plecat în urmărirea celor trei atacatori, care au fost împuşcaţi mortal în apropierea Muntelui Templului - unul dintre mai importante locuri religioase pentru musulmani şi evrei din Oraşul Vechi al Ierusalimului. 

În ultimii doi ani, autorităţile israeliene s-au confruntat cu un val de atacuri armate, înjunghieri sau atacuri cu maşină, comise în special de palestinieni sau arabi din Israel.

Poliţia a anunţat că cei trei atacatori aveau între 19 şi 29 de ani şi erau originari din localitatea Umm al-Fahm.

De asemenea, aceştia nu erau în vizorul serviciilor de securitate din Israel.

Autorităţile au explicat că atacatorii au început să tragă în timp ce mergeau spre Poarta Leilor - deschizătură în zidurile Oraşului Vechi.

În urma incidentului, autorităţile israeliene au anunţat că rugăciunea de vineri a musulmanilor nu va avea loc la Muntele Templului - care găzduieşte moscheea al-Aqsa, al treilea cel mai sacru loc din Islam.

Muntele Templului este administrat de către autoritatea islamică, deşi autorităţile israeliene sunt responsabile cu securitatea. Anchetatorii încearcă să determine cum au reuşit atacatorii să transporte o armă semiautomată, un pistol şi un cuţit în zona securizată din Oraşul Vechi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.