Loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza din ultimele 96 de ore au ucis doi ostatici israelieni şi au rănit grav alte opt persoane, a declarat duminică aripa armată a Hamas, Brigăzile Al Qassam, într-o postare pe canalul de Telegram al grupării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Starea lor devine tot mai periclitată, având în vedere imposibilitatea de a le oferi un tratament adecvat.(Israelul) poartă întreaga responsabilitate pentru vieţile celor răniţi, având în vedere bombardamentele lor continue", se arată în comunicat în legătură cu ostaticii rămaşi.

Militanţii Hamas au ucis 1.200 de persoane în sudul Israelului şi au răpit cel puţin 250 de persoane în incursiunea lor neprovocată din 7 octombrie. Israelul a răspuns cu un asalt militar asupra Fâşiei Gaza în care a ucis peste 28.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas.

În timpul unui armistiţiu de o săptămână, la sfârşitul lunii noiembrie, Hamas a eliberat peste 100 de ostatici israelieni şi străini în schimbul eliberării de către Israel a 240 de deţinuţi palestinieni.

Purtătorul de cuvânt al armatei Israelului, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat marţi că 31 dintre ostaticii rămaşi în Gaza au murit în custodia Hamas. "Am informat 31 de familii că cei dragi capturaţi nu se mai află printre cei vii şi că i-am declarat morţi", a declarat el.

Israelul a estimat că 136 de ostatici sunt încă reţinuţi în Gaza.

Clubul deţinuţilor palestinieni, care documentează şi se ocupă de toţi deţinuţii palestinieni, a emis duminică o declaraţie în care a afirmat că numărul palestinienilor care au fost arestaţi de la 7 octombrie a ajuns la 6.950 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.