Doi muncitori au murit şi un altul este dispărut după ce o explozie, urmată de un incendiu violent, s-a produs la o platformă offshore administrată de compania petrolieră de stat mexicană Pemex, chiar în largul extremităţii sudice a Golfului Mexic, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Pemex a anunţat că i-a găsit pe toţi ceilalţi lucrători, dar a precizat că producţia de petrol este afectată major de incendiu.

Vineri dimineaţă, compania Pemex anunţase că şase persoane au fost rănite în urma incendiului, dar nu este clar dacă victimele se află printre cei şase răniţi. Un comunicat al Pemex a indicat că 321 din cele 328 de persoane care lucrau pe platformă au fost evacuate cu succes.

În imaginile video care circulă pe reţelele sociale se vede cum platforma masivă şi încrengătura ei de conducte sunt cuprinse de flăcări, în timp ce ambarcaţiuni din apropiere încearcă să stingă focul cu furtunuri cu apă.

Platforma operează în câmpul Cantarell al companiei, cândva unul dintre cele mai productive din lume. Câmpul furnizează în prezent aproximativ 170.000 de barili pe zi.

Compania a declarat că producţia de petrol a fost "afectată într-un mod substanţial" din cauza incendiului, dar nu a oferit detalii suplimentare privind impactul asupra producţiei. "Tehnicienii noştri studiază cum să repare conductele, interconexiunile şi ce alte lucrări să facă pentru a o restabili", a declarat Pemex.

Marea majoritate a producţiei mexicane de petrol provine din zăcămintele offshore, extrase din apă de mică adâncime, câmpurile petrolifere fiind grupate în jurul Golfului Campeche din sudul Golfului Mexic, unde Pemex a suferit o serie de accidente industriale în ultimii ani.

La 24 februarie, 12 muncitori au murit arşi în două incendii produse în statul Veracruz din sud-estul ţării. Infrastructura companiei de stat este, de asemenea, expusă furturilor de combustibil. În ianuarie 2019, 137 de persoane au murit când o conductă a explodat şi a luat foc în Tlahuelilpan, în statul central Hidalgo. Autorităţile au dat vina pe hoţii de combustibil pentru această tragedie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.