Doi militari americani au fost ucişi miercuri în Afganistan, a anunţat NATO, la o zi după o vizită a secretarului de Stat american Mike Pompeo la Kabul, care speră să ajungă la un acod de pace cu talibanii ”până la 1 septembrie”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Identitatea celor doi bărbaţi şi circumstanţele morţii lor nu au fost precizate în acest comunicat al Misiunii NATO ”Resolute Support”, al cărei scop este să formeze şi să consilieze forţele afgane.

Cel puţin nouă militari americani au fost ucişi de la începutul acestui an în Afganistan. În 2018, 12 militari americani au fost ucişi în această ţară.

La începutul lui aprilie, un atentat sinucigaş cu o maşină-capcană vizând un convoi militar s-a soldat cu trei morţi americani.

Aproape 2.300 de militari americani au fost ucişi, iar alţi 20.400 au fost răniiţi în Afganistan de la sfârşitul lui 2001, când o coaliţie internaţională condusă de către Statele Unite i-a îndepărtat pe talibani de la putere.

Numărul morţilor în rândul americanilor a scăzut puternic după 2014, când Misiunea NATO a încetat să mai fie o misiune de luptă.

Statele Unite au staţionat până la 100.000 de militari în Afganistan, în toiul prezenţei lor militare în această ţară.

Aproximativ 14.000 de militari americani se află în prezent în ţară, în cadrul ”Resolute Support”, în cadrul căreia Washingtonul oferă o importantă susţinere aeriană trupelor afgane.

În ianuarie, preşedintele afgan Ashraf Ghani anunţa că 45.000 de membri ai forţelor naţionale de securitate au fost ucişi de când a preluat el funcţia, în septembrie 2014.

Negoicieri se află în curs, de vara trecută, între Statele Unite şi talibani, în vederea încetării unui război care durează de 17 ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.