Doi medici britanici şi-au pierdut viaţa în luptele cu forţele guvernamentale irakiene din jumătatea vestică a bastionului Mosul, după ce s-au alăturat în urmă cu doi ani jihadiştilor Statului Islamic. Potrivit primelor informaţii, cei doi au fost ucişi în timp ce încercau să părăsească metropola asediată de armata irakiană cu un convoi al ISIS, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ahmed Sami Khider şi Hisham Fadlallah s-au alăturat jihadiştilor în urmă cu doi ani, alături de alţi şapte studenţi britanico-sudanezi de la Universitatea de Ştiinţe Medicale şi Tehnologie din Khartoum. 

Ulterior, alţi cinci cetăţeni britanici de la aceeaşi facultate au jurat fidelitate Statului Islamic.

Serviciile de securitate estimează că aproximativ 850 de britanici s-au alăturat în ultimii ani luptătorilor jihadişti din Siria şi Irak.

Săptămâna trecută, un jihadist britanic, care a primit compensaţii uriaşe din partea guvernului de la Londra pentru detenţia sa de la Guantanamo Bay, s-a detonat într-un atac sinucigaş asupra forţelor irakiene din apropiere de Mosul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.