Doi imigranţi din Cuba au ajuns, sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional Key West din Florida cu un deltaplan cu motor, potrivit biroului şerifului din comitatul Monroe, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Perechea a aterizat în jurul orei 10:30, ora locală, şi iar cei doi bărbaţi se află în custodia Poliţiei de Frontieră a SUA.

„Nu au existat întreruperi în serviciu şi operaţiunile continuă în mod normal”, a declarat Richard Strickland, directorul de la Aeroportul Internaţional Key West, într-un comunicat.

Florida s-a confruntat cu un aflux de migranţi din Cuba în ultimele luni, mulţi dintre ei venind pe mare. În ianuarie, Garda de Coastă a returnat Cubei 273 de migranţi ajunşi în largul coastei Floridei. În septembrie, Garda de Coastă a declarat pentru CNN că a interceptat mai mulţi migranţi din Cuba în ultimul an decât a făcut-o din anii 1990.

În timp ce cubanezii migrează în Statele Unite de zeci de ani, activiştii pentru imigraţie au legat recenta creştere de tulburări, persecuţii şi penurie de bunuri de bază în Cuba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.