Un prim caz de contaminare cu noul coronavirus a fost semnalat în cadrul personalului Consiliului European, în contextul în care sunt prevăzute mai multe reuniuni ale miniştrilor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene în sediul instituţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana al cărei test a ieşit pozitiv a fost contaminată în Belgia şi lucrează la Serviciul de Securitatea Informaţiilor al Consiliului European, o insituţie europeană care are în total 3.000 de angajaţi şi care găzduieşte reuniunile ministeriale şi summiturile liderilor Uniunii.

Miniştrii de Interne din statele membre UE participă miercuri la o reuniune extraodinară pe tema crizei migraţiei, după deciia Turciei de a nu mai împiedica migranţii să treacăîn Europa.

Colegii lor din Sănătate urmează să discute vineri, în aceeaşi clădire, măsuri de adoptat împotriva epidemiei noului coronavirus covid-19.

Un purtător de cuvânt al Consiliului a anunţat miercuri că aceste reuniuni nu au fost anulate, pentru că nu există vreun risc sanitar la adresa participanţilor.

”Nu ar urma să aibă loc vreo întrerupere a activităţii instituţiilor noastre”, a subliniat el, adăugând că această decizie respectă protocoalele Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii (OMS).

Altă instanţă comunitară - Agenţia Europeană a Apărării - a semnalat miercuri un caz de contaminare cu covid-19 în rândul personalului său. Este vorba despre un bărbat care a fost recent în nordul Italiei.

Potrivit unui oficial UE, cei doi funcţionari europeni contaminaţi cu noul coronavirus s-au întâlnit în ultimele zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.