Doi dintre cei patru americani răpiţi sub ameninţarea armei în Mexic săptămâna trecută sunt morţi şi doi sunt încă în viaţă, a declarat marţi guvernatorul statului mexican în care a avut loc răpirea, însă oficialii americani nu au confirmat încă decesele, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru cetăţeni americani au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi în data de 3 martie, în timp ce se îndreptau cu maşina spre oraşul Matamoros, în statul Tamaulipas din nord-estul Mexicului, peste graniţa cu Texas. Aceştia se deplasaseră acolo pentru o operaţie estetică, au declarat rudele lor pentru presa americană.

Biroul procurorului general al Mexicului a confirmat că, dintre cei patru americani, "doi dintre ei sunt morţi, o persoană este rănită, iar cealaltă este în viaţă", a declarat guvernatorul din Tamaulipas, Americo Villarreal, în timpul unei conferinţe de presă.

Un oficial mexican a declarat pentru Reuters că doi bărbaţi au fost găsiţi morţi, în timp ce un alt bărbat şi o femeie sunt în siguranţă şi se află în mâinile autorităţilor.

Cei patru se deplasau prin Matamoros - un oraş de 500.000 de locuitori situat chiar peste graniţă de oraşul texan Brownsville - într-un minivan alb cu numere de înmatriculare din Carolina de Nord, atunci când bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au deschis focul, a declarat FBI în această săptămână. Într-o înregistrare video se vede cum cei patru sunt urcaţi într-o camionetă de către bărbaţi puternic înarmaţi. Unul dintre ei este împins în vehicul, în timp ce ceilalţi par a fi inconştienţi şi sunt târâţi spre camionetă.

O femeie mexicană, despre care se crede că ar fi un martor, a fost ucisă în incidentul de vinerea trecută.

Preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a descris incidentul drept o "confruntare între grupuri armate".

Potrivit unui oficial american anonim citat de CNN, anchetatorii cred că un cartel de droguri mexican i-a confundat probabil pe americani cu traficanţi de droguri haitieni.

Una dintre victime, femeia, călătorea în oraşul mexican de frontieră pentru a-şi face o operaţie de abdominoplastie, o procedură de chirurgie estetică pentru îndepărtarea grăsimii abdominale, au declarat rudele ei pentru presa americană.

FBI a oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care ar fi permis salvarea americanilor.

Matamoros se află în statul Tamaulipas, unul dintre cele şase state mexicane pe care Departamentul de Stat al SUA le recomandă cetăţenilor să nu le viziteze din cauza "criminalităţii şi a răpirilor".

Turismul medical este însă frecvent, în special în rândul persoanelor care locuiesc în statele de la graniţa cu SUA.

Matamoros este unul dintre cele mai periculoase oraşe din ţară, deoarece cartelurile de droguri controlează mari porţiuni din statul Tamaulipas şi pot deţine mai multă putere decât forţele de ordine locale, precizează BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.