Poliţia italiană anunţă marţi arestarea, la Milano, a doi bărbaţi suspectaţi de finanţarea organizaţiei Statul Islamic (SI) şi de difuzare de propagandă jihadistă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi - un egiptean şi un italian de origine egipteană - sunt suspectaţi de ”participare, asociere şi incitare la comiterea unei crime cu scopuri teroriste”, precizează poliţia.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi marţi dimineaţa în capitala lombardă, în nordul Italiei.

Procurorului din Milano Marcello Viola acuză, înr-un comunicat că cei doi suspecţi erau ”extrem de activi în propaganda şi prozelitismul online în contul SI”, organizaţie căreia i-aiu jurat credinţă.

Potrivit agenţiei italiene de presă Agi, ei trimiteau bani unor văduve ale unor combatanţi SI şi unui membru SI.

Vicepremierul italian Antonio Tajani a salutat marţi arestarea celor doi ”militanţi SI” şi a apărat o ”linie dură împotriva terorismului”.

Agi scrie că aceste arestări nu au nicio legătură cu atentatul terorist de luni, la Bruxelles, soldat cu doi morţi şi un rănit suedezi.

Autorul atacului armat de la Bruxelles a fost rănit mortal la arestare de către poliţie, marţi dimineaţa, în capitala belgiană, a declarat AFP un purtător de cuvânt al parchetului federal belgian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.