Doi agenţi ai serviciilor secrete americane însărcinaţi cu organizarea călătoriei preşedintelui Joe Biden în Asia urmează să fie trimişi în Statele Unite după ce unul dintre ei a fost acuzat că a agresat în stare de ebrietate un cetăţean sud-coreean, cu o zi înainte de sosirea preşedintelui la Seul, potrivit unor oficiali americani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre agenţi a fost arestat la primele ore ale zilei de joi, după ce a intrat într-un conflict cu un cetăţean sud-coreean în momentul în care voia să se urce într-un taxi, a declarat un oficial al Poliţiei din districtul Yongsan pentru Reuters.

Un oficial american a contestat faptul că bărbatul a fost reţinut sau arestat, dezvăluind doar că a fost ”investigat” de oficialii sud-coreeni. Oficialul a mai spus că celălalt agent implicat în dispută nu a fost cercetat.

”Serviciile secrete au fost înştiinţate cu privire la un incident petrecut în afara programului care implică doi angajaţi, acesta putând constitui potenţiale încălcări ale politicii”, a declarat Anthony Guglielmi, purtător de cuvânt al agenţiei americane.

”Persoanele vor fi imediat readuse la locul lor demuncă şi plasate în concediu administrativ. Nu a avut (n.r. incidentul) niciun impact asupra călătoriei care urmează”, a mai spus el.

Incidentul a avut loc în faţa hotelului Grand Hyatt, unde urma să fie cazat Biden în timpul călătoriei din 20-24 mai în Coreea de Sud şi Japonia. Biden a sosit vineri la Seul.

Oficialul din cadrul Poliţieei sud-coreene nu a oferit numele sau alte informaţii referitoare la suspect.

Serviciile secrete americane au rolul de a asigura securitatea şi protecţia preşedintelui american şi pe cea a Casei Albe. Membrii serviciilor secrete au fost implicaţi periodic în trecut în incidente în care au afişat un comportament neadecvat în deplasările în străinătate.

În 2012, 11 agenţi ai serviciilor secrete au fost trimişi acasă din Columbia în urma ”comportamentului inadecvat”, care a implicat dispute cu prostituate înainte de vizita preşedintelui de la acea vreme, Barack Obama.

Televiziunea sud-coreeană TV Chosun a relatat pentru prima dată incidentul din Seul şi a anunţat că suspectul are peste 30 de ani şi a fost arestat după ce un coleg de la hotel a sunat la poliţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.