Capacităţile normale ale statelor membre ale Uniunii Europene pot face faţă doar unui procent de zece la sută din cerere cu echipamente de protecţie şi alte aparate medicale, precum aparate de respiraţie artificială, în contextul unei adevărate ”explozii” a pandemiei noului coronavirus, se arată într-un document intern al Comisiei Europene, dezvăluie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestor estimări ale CE, ”lanţurile de aprovizionare clasice vor putea să răspundă doar la aproximativ 10% din cerere”.

În acest document care datează de miercuri şi pe care Reuters scrie că şi l-a procurat, Comisia estimează că ”disponibilitatea şi livrările de echipamente personale de protecţie şi alte aparate medicale, mai ales aparate de respiraţie artificială, rămân îngrijorătoare în toată Europa”.

Majoritatea celor 27 de state membre UE, precizează CE, au rezerve limitate şi o capacitate limitată de accelerare a producţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.