Dmitri Muratov, redactorul-şef al ziarul de investigaţii rus independent Novaya Gazeta, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a declarat că a fost atacat, joi, în timpul unei călătorii cu trenul de la Moscova în oraşul Samara (Rusia), când o persoană neidentificată a turnat vopsea roşie peste el şi peste bunurile sale, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Telegram de joi, Muratov a declarat: ”Au turnat vopsea pe bază de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii îmi ardeau îngrozitor. Trenul Moscova-Samara. Mirosul de ulei este peste tot în tren. Trenul avea deja o întârziere de 30 de minute. Voi încerca să mă spăl. (n.r. Atacatorul) a strigat: «Muratov, asta este pentru băieţii noştri»”.

O purtătoare de cuvânt a cotidianului a declarat pentru CNN că ochii lui Muratov ”par a fi în regulă”.

Muratov, care a câştigat anul trecut Premiul Nobel pentru Pace pentru apărarea neîncetată a libertăţii de exprimare în Rusia, a declarat pentru CNN la începutul acestei săptămâni că aproximativ 25 de milioane de cetăţeni ruşi (din totalul estimat de 142 de milioane în iulie 2021), sunt împotriva războiului din Ucraina.

”Cei care refuză să fie zombi, acea jumătate din ţară susţine pacea şi este împotriva războiului”, a spus el pentru CNN.

Luna trecută, jurnalistul rus a mai spus că îşi va licita medalia pentru a sprijini refugiaţii ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.