Şeful Statului Major Interarme generalul Mark Milley, a purtat o discuţie telefonică, joi, cu omologul său rus, generalul Statului Major al Armatei Ruse, Valeri Gerasimov, potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major, colonelul Dave Butler, citat de CNN. Cei doi oficiali de rang înalt au discutat despre diverse teme ”îngrijorătoare” de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este prima conversaţie între cei doi lideri de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, pe agenda discuţiilor aflându-se diverse teme ”îngrijorătoare” de securitate.

”Liderii militari au discutat mai multe chestiuni de îngrijorare legate de securitate şi au convenit să menţină deschise liniile de comunicare”, se arată în comunicatul purtătorului de cuvânt.

Conversaţia lui Milley cu Gerasimov are loc la şase zile după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin a vorbit cu omologul său rus, ministrul Apărării Serghei Şoigu, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Discuţia dintre Austin şi Şoigu a durat aproximativ o oră. Austin a folosit apelul pentru a-l îndemna omologul său rus să aplice o ”încetare imediată a focului” în Ucraina. Ultima discuţie a celor doi oficiali de rang înalt înainte de izbucnirea războiului din Ucraina a fost pe 18 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.