Preşedintele american Donald Trump a discutat cu premierul britanic Boris Johnson despre securitatea reţelelor de telcomunicaţii, a anunţat Casa Albă, în contextul în care Londra urmează să decidă în curând dacă exclude sau nu Huawei de la implementarea în Marea Britanie a reţelei 5G, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au discutat ”despre chestiuni regionale şi bilaterale importante, inclusiv despre o eforturi comune în vederea garantării securităţii reţelelor noastre de telecomunicaţii”, a anunţat vineri într-un comunicat preşedinţia americană.

Washingtonul exercită presiuni asupra tuturor aliaţilor săi ca aceştia să interzică accesul gigantului chinez în domeniul telecomunicaţiilor Huawei la crearea reţelei 5G, din cauza unor suspiciuni de spionaj.

Hiawei respinge acuzaţiile americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.