Alyn Smith, europarlamentar care reprezintă Scoţia, a susţinut, marţi, în plenul Parlamentului European un discurs extrem de emoţionant, în urma căruia colegii săi s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reprezint Scoţia şi, aşa cum sunt mândru să fiu scoţian, sunt mândru să fiu european. Vreau ca ţara mea să fie internaţională, cooperativă, ecologică, corectă, europeană. Iar locuitorii Scoţiei, la fel ca cei din Irlanda de Nord şi cei din Londra şi mulţi alţi oameni din Ţara Galiilor şi Anglia au votat să rămână în familia noastră de naţiuni.

Dragi colegi, sunt multe lucruri care trebuie negociate şi avem nevoie de două capuri şi o singură inimă, dar vă rog ţineţi cont de asta: Scoţia nu v-a dezamăgit, vă rog, vă implor, nu dezamăgiţi Scoţia”, a declarat Smith în aplauzele colegilor săi, care s-au ridicat în piciare şi l-au felicitat pentru cuvintele sale.

Parlamentul European a adoptat marţi o rezoluţie prin care îi cere Marii Britanii să activeze imediat clauza de retragerea din UE, prevăzută în Tratatul de la Lisabona, „pentru a evita orice incertitudine care ar aduce prejudicii şi pentru a apăra integritatea Uniunii”, relatează AFP.

În rezoluţia adoptată cu 395 de voturi pentru şi 200 împotrivă, europarlamentarii au subliniat şi că „voinţa exprimată de poporul (britanic – n.r.) trebuie respectată în totalitate şi cu scrupulozitate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.