Directorul Uber, Travis Kalanick, a anunţat joi noaptea că se va retrage imediat din echipa de consiliere economică a preşedintelui Donald Trump. Decizia CEO-ului are legătură cu criticile dure pe care le-a primit din partea angajaţilor şi a clienţilor, care au ameninţat chiar să boicoteze aplicaţia de ”ride-sharing” din Statele Unite, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa de consiliere economică ar urma să se întâlnească în cursul zilei de vineri, iar un membru important rămâne directorul executiv al Tesla, Elon Musk.

Uber este doar una dintre companiile tech îngrijorate de impactul ultimelor restricţii antiimigraţioniste asupra forţei de muncă, iar compania a pus bazele unui fond legal de 3 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de implementarea ordinului executiv semnat de Donald Trump, care suspendă temporar primirea refugiaţilor şi blochează intrarea cetăţenilor din şapte ţări musulmane în Statele Unite.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Printre persoanele afectate s-ar putea număra inclusiv şoferii Uber.

Totuşi, Elon Musk este hotărât să participe în continuare la întâlnirile echipei de consiliere economică, în ciuda criticilor la adresa sa.

”Consilierii doar oferă simple sfaturi şi participarea nu înseamnă că sunt de acord cu acţiunile administraţiei. Ne vom exprima obiecţiile cu privire la ultimul ordin executiv care priveşte imigraţia şi vor oferi sugesti pentru o schimbare de politică”, a scris directorul executiv al Tesla pe Twitter.

Kalanick a explicat că participarea la întâlnirile echipei de consiliere economică nu a însemnat sprijinirea preşedintelui Donald Trump.

”Am vorbit mai devreme cu preşedintele despre imigraţie şi despre problemele din comunitatea noastră. Presupunerea implictă că Uber şi-a exprimat în vreun mod susţinerea pentru agenda administraţiei Trump a creat un adevărat clivaj între percepţie şi realitate, între ceea ce cred oamenii că suntem şi cine suntem”, a declarat CEO-ul Uber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.