Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, este "furioasă" din cauza aparentei erori de securitate care a permis unui intrus să intre fără a fi detectat, luna trecută, în casa consilierului pentru securitate naţională Jake Sullivan, potrivit a două surse familiare cu acest subiect citate de NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul, care a avut loc în miez de noapte în urmă cu câteva săptămâni, este considerat în mare măsură o "greşeală umană" în cadrul agenţiei, au declarat sursele NBC News.

Nu au existat semne de intrare forţată în locuinţa lui Jake Sullivan, dar chiar dacă uşile au fost descuiate sau nu a fost folosit un sistem de alarmă, după cum a declarat o sursă, Secret Service nu dă vina pe tehnologie pentru incident.

Secret Service ia problema "extrem de în serios" şi evaluează posibilele consecinţe pentru agenţii implicaţi în incident, pe care o sursă l-a descris în mod clar ca fiind "inacceptabil".

În timpul incidentului, Sullivan a avut o confruntare scurtă, dar nu fizică, cu intrusul, a declarat o sursă, iar după ce individul a părăsit locuinţa, Sullivan a alertat Secret Service.



O ipoteză de lucru în cadrul anchetei desfăşurate de Secret Secret este că poate o persoană care locuieşte în apropiere a fost atât de ameţită şi confuză încât a intrat în casa greşită, dar această posibilă explicaţie nu îi absolvă de vină pe agenţii responsabili de protejarea lui Sullivan, demnitar care are securitatea asigurată 24 de ore din 24 datorită profilului său public.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Aflat la bordul Air Force One care îi ducea pe el şi pe preşedinte în Japonia, la summitul G7, Sullivan a declarat miercuri reporterilor că are "încredere totală în Secret Service" şi a refuzat să comenteze incidentul. "Ei fac o treabă remarcabilă în fiecare zi ca profesionişti care protejează oamenii", a spus consilierul pentru securitate naţională.

CITEȘTE ȘI Un intrus s-a strecurat în plină noapte în casa consilierului lui Biden pentru securitate naţională, deşi era păzită. Jake Sullivan spune că are în continuare "încredere totală" în Secret Service

Deşi incidentul a avut loc la sfârşitul lunii aprilie, acesta a devenit public abia după ce The Washington Post a relatat pentru prima dată despre el, marţi.

CITEȘTE ȘI Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă s-a confruntat cu un intrus la domiciliu. Secret Service investighează cum a intrat bărbatul în locuinţa lui Jake Sullivan fără a fi depistat de echipa de protecţie

Secret Service a precizat marţi într-o declaraţie că investighează modul în care un intrus a reuşit să intre în casa lui Sullivan, fără a-l numi ca atare pe consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden.

"Orice abatere de la protocoalele noastre de protecţie este inacceptabilă şi, dacă este descoperită o asemenea abatere, personalul va fi tras la răspundere", a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi. "De asemenea, au fost făcute modificări ale posturii de protecţie pentru a ne asigura că există straturi suplimentare de securitate în timp ce efectuăm această revizuire cuprinzătoare", a adăugat el.

Politicienii şi oficialii guvernamentali s-au confruntat cu o creştere a ameninţărilor în ultimii ani.

Marţi, şeful poliţiei Capitoliului, Thomas Manger, a declarat în timpul unei audieri în Congres că forţele pe care le conduce se confruntă în uiltimii şase ani cu de patru ori mai multe ameninţări împotriva membrilor Congresului.

Sullivan este consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Joe Biden încă de la începutul preşedinţiei sale. El a lucrat anterior în administraţia Obama şi a fost, de asemenea, consilier de politică externă al fostului secretar de stat Hillary Clinton în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.