Directorul Frontex (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă), Fabrice Leggeri, s-a oferit să demisioneze, a declarat, vineri, o sursă pentru Reuters, în urma acuzaţiilor potrivit cărora Frontex a maltratat migranţii la frontierele externe ale Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de administraţie al Frontex, cu sediul la Varşovia, s-a reunit, iar purtătorul de cuvânt al agenţiei, Pior Switalski, a refuzat să comenteze această decizie. Leggeri, care a participat la întrunirea consiliului de administraţie, nu a fost imediat disponibil pentru declaraţii.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), agenţia antifraudă a UE, a lansat o investigaţie anul trecut cu privire la acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului de către Frontex, agenţia blocului însărcinată cu gestionarea migraţiei la frontierele externe ale Uniunii. Ancheta OLAF nu a fost publicată.

Europarlamentarul, Erik Marquardt, un parlamentar german din Partidul Verzilor (“Die Grünen”), a declarat pe 2 martie că rezumatul raportului OLAF ”dezvăluie că managementul Frontex era la curent cu încălcările drepturilor omului şi a evitat în mod deliberat să le raporteze”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.