CEO-ul companiei low-cost Fly Dubai, Ghaith al Ghiath, a susţinut sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Dubai, că este mult prea devreme pentru a determina cauza exactă care a dus la prăbuşirea zborului FZ981 în apropiere de pista aeroportului Rostov pe Don, după ce anchetatorii ruşi au precizat că vântul puternic combinat cu eroarea umană au cauzat tragedia aviatică, soldată cu 62 de morţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom avea informaţii cu privire la circumstanţele incidentului în viitor, după ce recuperăm cutia neagră. Investigaţia are loc în colaborare cu autorităţile ruse şi aşteptăm rezultatele”, a declarat Ghaith. Directorul Fly Dubai a precizat că nu a existat niciun mesaj SOS din partea pilotului aeronavei, înainte ca aceasta să se prăbuşească la a doua încercare de aterizare pe pista aeroportului din Rostov pe Don.

”În numele colegilor mei de la Fly Dubai, aş vrea să exprim devastarea pe care o simţim în legătură cu evenimentele tragice care au avut loc dimineaţă în oraşul Rostov pe Don. Principala noastră grijă, în aceste momente de tragedie, se îndreaptă spre pasagerii şi echipajul avionului. Toţi angajaţii noştri sunt şocaţi, iar gândurile noastre merg spre apropiaţii victimelor.

 

 
Statement by flydubai CEO Ghaith Al Ghaith regarding FZ981

Statement by flydubai CEO Ghaith Al Ghaith regarding FZ981 from Dubai to Rostov-on-Don 19 March 2016

Posted by flydubai on Friday, March 18, 2016

Suntem încă în procesul de a aduna toate informaţiile pe care le avem. În acest moment putem să publicăm informaţiile pe care le-am putut confirma. Astăzi la ora 00.50 GMT, zborul FZ981 al comapniei Fly Dubai s-a prăbuşit în Rostov pe Don şi îmi pare rău să vă anunţ că nu există supravieţuitori. La bord se aflau 55 de pasageri, dintre care 33 de femei, 18 bărbaţi şi 4 copii, precum şi 7 membri ai echipajului, dintre care 5 bărbaţi şi 2 femei. Naţionalităţile pasagerilor sunt, după cum urmează, 44 de ruşi, 8 ucraineni, 2 indieni şi 1 uzbek.

Conduc personal echipa de răspuns a companiei, cu sprijinul echipei manageriale. În acest moment ne concentrăm eforturile pe stabilirea clară a faptelor legate de accident şi sprijinirea anchetei autorităţilor.

În timp ce vorbesc, membrii echipei contactează rudele pasagerilor şi ale echipajului aflat la bordul avionului şi oferim tot ajutorul celor afectaţi. 

Mai mult, am activat echipa de răspuns urgent, care se deplasează la locul prăbuşirii.

Nu avem încă toate informaţiile cu privire la incident, însă colaborăm cu autorităţile pentru a stabili precis ce s-a întâmplat. Facem toate eforturile pentru a-i sprijini pe cei afectaţi şi vom oferi asistenţă familiilor şi prietenilor celor care s-au aflat la bordul aeronavei.

În final, aş vrea să spun încă odată cât de mult empatizăm cu cei afectaţi de tragedie”, a transmis CEO-ul Fly Dubai.

Zborul FZ981 s-a prăbuşit în apropiere de pista aeroportului Rostov pe Don, în timpul celei de-a doua încercări de aterizare în condiţii de vreme nevaforabile. Toţi cei 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului au fost ucişi, după ce avionul a explodat în flăcări la 50-100 de metri de pistă.

Avionul, un model Boeing 737-800, s-a rupt în bucăţi la doar câţiva metri de pista de aterizare în timpul celei de-a doua încercări.
 
Guvernatovul regiunii Rostov a precizat că o cauză probabilă a accidentului aviatic ar putea să fie vântul puternic din laterală, care bătea în rafale de 50-80 kilometri pe oră. De asemenea, vântul a determinat trimiterea a două zboruri spre alte aeroporturi din zonă, după ce vineri municipalitatea din Rostov pe Don a emis o alertă de furtună.
 
Echipele de intervenţie au intervenit la locul accidentului, iar incendiul a fost stins, însă aeroportul Rostov pe Don a fost închis pentru a permite desfăşurarea operaţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.