Directorul Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), Hans-Georg Maassen, a anunţat joi după-amiază că agenţia de informaţii interne se aşteaptă la noi atacuri cibernetice înainte de alegerile generale, care să-i vizeze pe politicienii şi oficialii guvernamentali din Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aşteptăm la noi atacuri şi urmărim cu multă atenţie aceste ameninţări”, a declarat Maassen la o conferinţă de la Potsdam.

De asemenea, acesta a precizat că agenţia de informaţii interne a detectat şi a reuşit să dejuce numeroase atacuri de tip ”phishing” prin e-mail, care au vizat Uniunea Creştin Democrată (CDU) a Angelei Merkel.

Maassen a explicat că oficialii guvernamentali sunt în stare de alertă cu privire la posibile atacuri cibernetice, după ultimele atacuri orchestrate de hackerii ruşi asupra armatei Statelor Unite.

Directorul BfV a declarat că va fi în ultimul rând alegerea Kremlinului dacă va utiliza informaţii sensibile obţinute prin atacuri cibernetice pentru a influenţa alegerile generale din Germania.

Hans-Georg Maassen a precizat că o ”cantitate masivă de date” a fost furată în timpul unui atac cibernetic din mai 2015 asupra Bundestag.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.