Directorul Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), Hans-Georg Maassen, a avertizat marţi-dimineaţă că autorităţile germane ar trebui să se pregătească pentru viitoare atentate, având în vedere creşterea numărului de presupuşi militanţi islamişti în Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, acesta a promis că va încerca o intensificare a eforturilor instituţiei sale de a condamna şi deporta presupuşi islamişti din Germania.

Anul trecut, cinci atentate teroriste au lovit ţara, inclusiv un atac sângeros care a luat viaţa a 12 persoane la un târg de Crăciun din Berlin. Alte şapte atentate au fost dejucate sau atacatorii au eşuat să-şi ducă la capăt planurile teroriste în Germania.

”Trebuie să ne aşteptăm la viitoare atentate comise de indivizi sau de grupări teroriste. Terorismul islamist este cea mai mare provocare cu care se confruntă BfV şi noi credem că este cea mai mare ameninţare care vizează securitatea internă a Germaniei”, a declarat Hans-Georg Maassen.

Agenţia BfV a înregistrat anul trecut 24.400 de islamişti activi în Germania. Dintre aceştia, 9.700 erau salafişti, iar numărul lor a crescut la 10.100 până la jumătatea anului 2017.

De asemenea, printre islamişti se numără şi 10.000 de membri ai mişcării islamiste Milliu Gorus din Turcia.

Raportul BfV arată că sute de jihadişti au intrat în ţară, în ultimii doi ani, printre sutele de mii de migranţi care au venit în Germania.

De asemenea, serviciile de securitate monitorizează 680 de potenţiale ameninţări teroriste, dintre care cele mai mult au legătură cu ideologia salafistă, potrivit ministrului de Interne.

Thomas de Maiziere a explicat că autorităţile germane şi-au intensificat lupta de combatere a militanţilor islamişti, fiind vorba de un număr record de arestări, condamnări şi deportări în 2016.

Directorul BfV a precizat că aproximativ 930 de persoane au plecat din Germania pentru a lupta alături de jihadiştii Statului Islamic din Siria şi Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.