Departamentul de Justiţie a publicat vineri după-amiază un raport, potrivit căruia poliţiştii au utilizat în mod curent o forţă excesivă şi au tolerat un comportament de discriminare rasistă în secţiile din metropola Chicago. De asemenea, instituţia guvernamentală atrage atenţia asupra unui ”cod al tăcerii” menţinut în rândul poliţiştilor din Chicago, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul se întinde pe 161 de pagini şi descrie detaliile unei investigaţii - care a durat 13 luni - în activitatea Departamentului de Poliţie din Chicago.

Investigaţia a început în decembrie 2015, după mai multe zile de proteste generate de o înregistrare video a morţii lui Laquan McDonald - un adolescent afroamerican împuşcat mortal de ofiţerul Jason Van Dyke.

”Una dintre priorităţile mele ca procuror-general este a mă asigura că fiecare american se bucură de protecţia unor poliţişti care respectă legea, sunt receptivi şi transparenţi. Din păcate, investigaţia noastră completă a determinat că mulţi locuitori din acest mândru oraş nu au beneficiat de o asemenea politică”, a declarat procurorul-general, Loretta Lynch.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.