Oficiali ai Pentagonului au oferit detalii cu privire la atacul coordonat de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra Siriei, cele mai multe rachete, 76, fiind lansate către un centru de cerectare şi dezvoltare pentru armele chimice situat în apropiere de Damasc. De asemenea, au precizat că forţele siriene au lansat în replică peste 40 de rachete sol-aer, majoritatea după ce atacul deja se încheiase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei ţinte lovite au fost: Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Barzeh din Damasc, depozitul de arme chimice Him Shinshar şi buncărul Him Shinshar aflat la aproximativ şapte kilometri distanţă de depozit.

Au fost lansate 76 de rachete către prima ţintă, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare de la Barzeh, 57 dintre ele fiind rachete Tomahawk de croazieră, iar 19 de tip aer-sol JASS.

Conform evaluărilor preliminare, centrul a fost distrus. McKenzie a adăugat că aceasta  va întârzia programul armelor chimice al Siriei cu câţiva ani.

Spre a doua ţintă, depozitul Him Shinshar, au fost lansate 22 de rachete, dintre care nouă Tomahawk americane, opt Storm Shadow britanice şi rachetele navale de croazieră ale francezilor.

Către buncăr au fost lansate şapte rachete de tip Scout iar conform analizelor preliminare, ţinta a fost lovită cu succes.

Rachetele au fost lansate de pe platformele britanice, franceze şi americane din Marea Roşie, Golful Persic şi Estul Mării Mediterane şi şi-au atins ţintele la ora locală 4:00.

McKenzie a specificat şi că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată de forţele aeriene siriene şi că nu există niciun indiciu că sistemul aerian de apărare rus ar fi fost implicat. El a adăugat şi că toate rachetele şi-au atins ţintele şi toate avioanele s-au întors în siguranţă.

De asemenea, peste 40 de rachete sol-aer au fost lansate de regimul sirian, însă majoritatea acestor lansări au avut loc după ce raidul aerian se încheiase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.