Departamentul american de Justiţie a decis că preşedintele Donald Trump poate să îl angajeze pe ginerele său Jared Kushner în funcţia de consilier de rang înalt la Casa Albă, fără să încalce legile federale antinepotism, scrie sâmbătă New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul a explicat că preşedintele are autoritate specială de angajare, care scuteşte funcţiile de la Casa Albă de legea federală care îi interzice şefului statului să numească rude la conducerea unei agenţii federale.

Anterior, presa a scris că numirea lui Kushner încalcă o lege din 1967 care stipulează că niciun funcţionar - de la preşedinte şi până la directorii de nivel inferior din agenţiile federale - nu pot angaja sau promova rude.

Kushner, înrudit cu Trump prin căsătoria cu fiica acestuia, dar nu prin sânge, este ineligibil potrivit legii, care include explicit "ginerii", scria presa în luna decembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.