Democratul Eric Adams, fost căpitan de poliţie, a câştigat marţi cursa pentru mandatul de primar al oraşului New York, în timp ce Bostonul şi-a ales în aceeaşi funcţie prima femeie şi prima persoană de origine asiatică, Michelle Wu, informează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adams, care devine al doilea primar de culoare al celui mai mare oraş american, l-a învins - datorită experienţei sale în poliţie şi a poziţiei nuanţate cu privire la chestiuni legate de aplicarea legii - pe republicanul Curtis Sliwa, fondator al organizaţiei de prevenire a criminalităţii Guardian Angels.

În Boston, Michelle Wu a adoptat o abordare mai liberală privind poliţia şi a subliniat că este nevoie de reforme mai ample, însă victoria ei a fost impulsionată de felul în care s-a prezentat în dezbateri legat de probleme precum locuinţe la preţuri accesibile.

Eric Adams, în vârstă de 61 de ani, va fi învestit pe 1 ianuarie 2022.

David Dinkins a fost primul primar de culoare al New York-ului, deţinând mandatul între 1990 şi 1993. Adams va fi a 110-a persoană care deţine această funcţie. El îi urmează lui Bill de Blasio, care a avut două mandate.

Democrata Michelle Wu, avocată în vârstă de 36 de ani, provine dintr-o familie taiwaneză. Ea s-a mutat în Boston din Chicago, pentru a urma cursurile Universităţii Harvard. Îi urmează în funcţie lui Martin J. Walsh, după ce interimatul - începând cu luna martie - a fost asigurat de Kim Janey.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.