Democraţii din Camera Reprezentanţilor au declarat joi că administraţia Trump blochează accesul investigatorilor în centrele de detenţie a imigranţilor existente la nivel naţional, după ce vizitele recente au arătat ceea ce au ei au numit ”existenţa unor probleme grave” legate de modul în care sunt trataţi cei reţinuţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul Elijah Cummings, preşedintele Comisiei pentru Supraveghere şi Reformă din Cameră, a afirmat că membrii comisiei nu au fost avut acces în 11 centre de detenţie, la câteva zile după ce inspecţiile precedente au descoperit condiţii care pun în pericol sănătatea şi siguranţa imigranţilor adulţi şi copii. Afirmaţia a fost făcută într-o scrisoare adresată lui Kevin McAleenan, secretar al Departamentului pentru Securitate Internă.

Administraţia a impus şi restricţii noi în cazul vizitelor la facilităţile pentru imigraţie şi vamă, care cazează la rândul lor imigranţi, între care o limită de două ore.

”Respingerea accesului în ultimul moment şi noile restricţii ”sunt inacceptabile şi afectează capacitatea comisiei de a-şi îndeplini responsabilităţile de supraveghere într-o manieră eficientă”, a scris Cummings.

În timpul vizitelor efectuate săptămâna trecută de angajaţii comisiei, deţinuţii şi-au exprimat îngrijorarea provocată de mâncarea stricată, îmbrăcămintea neadecvată şi asistenţa medicală sub standarde. Unii dintre ei au spus că sunt reţinuţi de peste un an”, a scris Cummings.

La unele centre, membrii comisiei nu au putut vorbi în mod direct cu cei reţinuţi şi nu au putut să îşi folosească telefoanele mobile pentru a înregistra condiţiile.

Departamentul pentru Securitate Internă nu a răspuns imediat solicitării de a comenta scrisoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.