Un reprezentant al campaniei prezidenţiabilei democrate a anunţat luni dimineaţă anularea unei deplasări de campanie în statul California, după ce Hillary Clinton a fost diagnosticată cu pneumonie la finele săptămânii trecute şi i s-a făcut rău în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor atentatelor de la 11 septembrie, care au zguduit New Yorkul, scriu Reuters şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Democrata urma să plece luni dimineaţă pentru o deplasare de două zile în statul California, care includea mai multe evenimente de campanie, precum strângeri de fonduri şi un discurs pe economie.

Însă, doctorul candidatei democrate a explicat duminică noaptea că aceasta a fost tratată în ultimele zile pentru pneumonie, o boală care a forţat-o să părăsească ceremonia de comemorare a victimelor atentatelor de la WTC.

Medicul Lisa Bardack a declarat că Hillary Clinton a luat antibiotice în ultimele zile, dar a devenit deshidratată în timpul ceremoniei, care s-a desfăşurat în condiţii de temperatură ridicată şi cu o umiditate mare.

”Secretarul Clinton a manifestat o tuse legată de alergii. Însă vineri, în timpul unei evaluări medicale pentru tusea prelungită, aceasta a fost diagnosticată cu pneumonie. Hillary Clinton a primit un tratament cu antibiotice, fiind sfătuită să se odihnească şi să-şi modifice programul”, a precizat doctorul Bardack.

Duminică, presa americană a distribuit un videoclip în care prezidenţiabila democrată este ajutată să se urce într-un autovehiculul, după ce a părăsit ceremonia de comemorare. În înregistrarea video, fostul secretar de stat pare că îşi pierde controlul picioarelor pentru câteva secunde, în timp ce este urcată într-o dubă a campaniei.

Oponenţii republicani au încercat să exploateze o presupusă deterioare a stării de sănătate a democratei, susţinând că lui Hillary Clinton îi lipseşte puterea mentală şi fizică de a urca în poziţia de preşedinte şi de a conduce o campanie împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Însă, medicul democratei a explicat că starea ei de sănătate este una excelentă.

Hillary Clinton s-a recuperat complet, după ce a fost operată în urmă cu patru ani pentru un cheag de sânge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.