Democrata Hillary Clinton a sosit vineri după-amiază alături de fostul preşedinte Bill Clinton la Capitoliu, pentru a participa la ceremonia de învestire a rivalului Donald Trump în poziţia de cel de-al 45 lea preşedinte al Statelor Unite, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au existat doar câteva momente asemănătoare în istoria americană, în care învestirea preşedintelui a fost urmărită de aproape inclusiv de către principalul rival din alegerile prezidenţiale. Hillary Clinton visa să devină prima preşedintă americană, iar această ceremonie ar putea să fie extrem de dificilă, după ce a primit cu peste 2,7 milioane de voturi mai mult decât Donald Trump, dar a pierdut votul colegiului electoral al Statelor Unite.

Richard Nixon a participat în 1961 la ceremonia de învestire a democratului John F. Kennedy, iar în 2001 Al Gore s-a prezentat la Capitoliu pentru a urmări învestirea republicanului George W. Bush.

De asemenea, la ceremonia de învestire a miliardarului republican va participa şi socialistul Bernie Sanders.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.