Defilările de carnaval din Rio de Janeiro şi Sao Paulo, programate pentru sfârşitul lunii februarie, au fost amânate până în aprilie din cauza noului val de Covid-19, au declarat, vineri, autorităţile braziliene, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua dată este 21 aprilie, care marchează începutul unui weekend lung de vacanţă.

"Primăriile din Rio de Janeiro şi Sao Paulo au decis să amâne paradele şcolilor de samba pentru sfârşitul lunii aprilie, din cauza situaţiei actuale a pandemiei din Brazilia şi a necesităţii de a proteja oamenii", au anunţat în un comunicat de presă autorităţile celor mai mari două oraşe braziliene.

Decizia de a amâna paradele de la Sambadromul de la Rio, care atrag turişti din întreaga lume, precum şi a celor din Sao Paulo, a fost anunţată după o întâlnire virtuală între primari, secretarii de sănătate şi reprezentanţi ai şcolilor de samba din cele două state.

Brazilia, a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemie, cu peste 622.000 de decese, şi-a doborât recordul zilnic de infecţii în această săptămână, cu 204.854 de cazuri noi înregistrate într-o singură zi.

Carnavalul de stradă din ambele oraşe fusese deja anulat la începutul acestei luni din cauza stării sanitare.

Brazilia a vaccinat aproape 70% din cei 213 milioane de locuitori cu două doze de vaccin Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.