Audieri în cazul solicitărilor de blocare a deciziei prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic vor avea loc săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gina Miller, militantă anti-Brexit, s-a adresat justiţiei la Londra în urmă cu două zile, iar o audiere va avea loc pe 5 septembrie.

Parte din caz este şi fostul prim-ministru John Major. 

„Audierea în cazul prorogării Parlamentului de către Boris Johnson va avea loc joia viitoare, pe 5 septembrie. Voi fi însoţită de Sir John Major”, a scris Miller pe Twitter, citată de Reuters.

Gina Miller a reuşit în 2017, printr-un demers similar, să determine guvernul condus de Theresa May să consulte Parlamentul cu privire la Brexit. 

Oponenţi ai prim-ministrului Boris Johnson au încercat şi în Scoţia să oprească acţiunea lui. Vineri, judecătorul Raymond Doherty a respins cererea de amânare temporară prin hotărâre judecătorească, iar o audiere a cazului va avea loc pe 6 septembrie, scrie AFP.

Regina Elizabeth II a aprobat solicitarea de miercuri a lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru 26 de zile, până pe 14 octombrie.

Acţiuni legale care contestă aceasta au fost deschise şi în Belfast şi Londra.

Decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru o lună a stârnit proteste din partea politicienilor şi a celor care se opun unui Brexit fără acord, iar o petiţie a strâns peste 1 milion de semnături.

Cei mai mulţi au caracterizat această măsură ca o încercare „nedemocratică” de a-i împiedica pe parlamentari să blocheze un Brexit fără acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.