Ambasadorii Celor 27, reuniţi vineri la Bruxelles, au amânat în săptămâna următoare luarea unei decizii cu privire la durata unei amânări a Brexitului, au declarat surse europene pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a catalogat drept ”excelente” discuţiile de vineri.

”Munca va continua în zilele următoare”, a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE).

Potrivit mai multor surse europene, o nouă reuniune a ambasadorilor urmează să aibă loc luni sau marţi, în vederea finalizării unei decizii cu privire la durata amânării Brexitului, în contextul în care un vot este aşteptat luni în Parlamentul britanic asupra organizării unor alegeri anticipate propuse de către Boris Johnson.

Un ambasador european a declarat că marţi este ”data-limită informală”, cu două zileînaintea datei prevăzute la 31 octombrie a divorţului.

În cadrul UE, unele ţări - ca Irlanda - pledează în favoarea unei amânări cu trei luni, până la 31 ianuarie 2020, o amânare pe care premierul britanic Boris Johnson a fost nevoit să o ceară.

Însă alte state membre UE cer mai multă claritate cu privire la intenţiile britanicilor înainte să se pronunţe.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.