Bilanţul cumulat al mortalităţii din cauza noului coronavirus în Anglia la data de 3 aprilie este cu 15% mai mare decât datele publicate până atunci, relevă date publicate marţi de către Institutul Naţional britanic de Statistică (ONS), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ultimele date în cifre comparabile în privinţa deceselor cauzate de covid-19 (boala cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS CoV-2) la data de 3 aprilie arată că exista un total de 6.235 de morţi în Anglia şi Ţara Galilor”, a anunţat Nick Stripe, însărcinat cu analize sanitare la Institut (Office for National Statistics, ONS).

”Analizând datele cu privire la Anglia, (aceste cifre) sunt cu 15% mai mari decât cele comunicate de către NHS (Serviciul Naţional britanic de Sănătate, National Health Service), în măsura în care ele integrează toate menţiunile «Covid-19» de pe certificatele de deces, inclusiv suspiciunile de covid-19 şi morţile în populaţia generală” - care nu au avut loc în spital.

Potrivit ONS, în săptămâna 30 martie-3 aprilie, certificatele de deces care menţionau covid-19 au reprezentat 21,2% din toate decesele în Regatul Unit, după ce ele au reprezentat 4,8% din totalul deceselor în săptămâna dinainte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.