Ministrul Brexitului, David Davis, a declarat miercuri dimineaţă că Marea Britanie nu are de gând să plătească 100 de miliarde de euro pentru semnarea unui acord de ieşire din Uniunea Europeană, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ministrul britanic a precizat că ţara îşi va plăti obligaţiile financiare, dar nu va acoperi orice notă de plată pe care o doreşte Uniunea Europeană.

Reacţia guvernantului vine după ce jurnaliştii Financial Times au publicat un material, în care au explicat creşterea obligaţiilor financiare de la 60 la 100 de miliarde de euro pentru finalizarea Brexitului.

David Davis a declarat că Marea Britanie ia în serios ”drepturile şi obligaţiile” impuse de blocul comunitar, dar susţine că nu a văzut până acum nicio sumă din partea oficialilor de la Bruxelles.

”Uniunea Europeană se joacă brutal şi dur”, a precizat ministrul de la Londra.

Michel Barnier urmează să-şi publice recomandările cu privire la negocierea ieşirii Marii Britanii din UE.

O sursă europeană a precuzat că oficialii de la Bruxelles nu au de gând să discute despre o sumă aproximativă a notei de plată pentru Brexit.

”Noi nu suntem supuşi. Asta este o negociere. Ei prezintă ce vor şi noi prezentăm ce vrem”, a declarat Davis.

De asemenea, ministrul a declarat că o notă de plată de 100 de miliarde de euro este inacceptabilă pentru Marea Britanie.

Uniunea Europeană a insistat că britanicii vor trebui să accepte anumite consturi, inclusiv plata obligaţiilor financiare pentru exerciţiul bugetar anual, care se încheie la un an după ieşirea Regatului Unite.

Liderii europeni au declarat deja că acoperirea notei de plată este o precondiţie pentru discutarea unui posibil acord economic post-Brexit între Marea Britanie şi UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.