Ministrul britanic de externe, David Cameron, consideră Iranul "o influenţă extrem de dăunătoare în regiune şi în lume", într-un interviu în The Telegraph, în care promite, de asemenea, o intensificare a descurajării faţă de Teheran, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertismentul fostului prim-ministru britanic se face ecoul acuzaţiilor Statelor Unite potrivit cărora Iranul este implicat în atacurile asupra navelor comerciale ale rebelilor huthi din Yemen, furnizând drone, rachete şi informaţii tactice.

Cameron, care a vizitat săptămâna aceasta regiunea şi a discutat cu omologul său egiptean despre războiul Israelului din Gaza, precum şi despre situaţia volatilă din Marea Roşie, acuză Teheranul că ajută diverşi "proxies" din zonă.

"Iranul este o influenţă complet malignă în regiune şi în lume - nu există nicio îndoială în această privinţă", a declarat el pentru ziarul Sunday Telegraph.

"Ai rebelii huthi, ai Hezbollah, ai miliţiile susţinute de Iran în Irak care au atacat bazele şi trupele britanice şi americane. Şi, bineînţeles, Hamas. Aşadar, aveţi toţi aceşti proxi şi cred că este incredibil de important ca, în primul rând, Iranul să primească un mesaj incredibil de clar că această escaladare nu va fi tolerată", a spus el.

Cameron spune că Londra va spori cooperarea cu aliaţii săi în privinţa Teheranului.

"Trebuie să lucrăm cu aliaţii noştri pentru a dezvolta un set de măsuri de descurajare cu adevărat puternice împotriva Iranului şi este important să facem acest lucru", a adăugat el.

"Nivelul de pericol şi insecuritate în lume este la un nivel extrem de ridicat în comparaţie cu anii şi deceniile anterioare, iar ameninţarea Iranului face parte din acest tablou", a precizat David Cameron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.