Danemarca intenţionează să administreze a patra doză de vaccin anti-COVID, în toamnă, persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, a declarat, miercuri, premierul danez Mette Frederiksen, după ce a anunţat o strategie menită să reducă răspândirea bolii în următoarele luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi cazurile de infectare cu virusul COVID sunt încă la niveluri scăzute, Danemarca a înregistrat o creştere a numărului de cazuri pozitive după ce noua subvariantă BA.5 a lui Omicron, care pare să se răspândească mai rapid decât alte variante, a devenit predominantă în statul nordic.

”Nu este surprinzător pentru noi că apar noi variante şi că infecţiile pot creşte. Dar s-a întâmplat mai devreme decât ne aşteptam. Şi de aceea trebuie să răspundem şi acţionăm acum”, a afirmat premierul danez Frederiksen.

Ea a adăugat că grupurile vulnerabile vor putea primi un rapel începând de săptămâna viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.