Autorităţile daneze au anunţat miercuri arestarea unui migrant iranian, care a ameninţat că se va arunca în aer pe acoperişul unui centru de primire a solicitanţilor de azil de pe insula Funen. Arestarea migrantului iranian a avut loc după ore de negocieri cu poliţiştii danezi, informează RT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Persoana este pe acoperişul centrului de primire a solicitanţilor de azil. Poliţiştii şi serviciile de urgenţă au intervenit, iar rezidenţii centrului sunt evacuaţi”, se arată într-un comunicat al autorităţilor daneze.

Potrivit presei daneze, migrantul iranian, în vârstă de 22 de ani, avea un obiect în mână şi părea că vorbeşte cu un al doilea bărbat, care purta o cască şi stătea la câţiva metri distanţă pe acelaşi acoperiş.

Autorităţile daneze au confirmat identitatea suspectului arestat, care era un migrant ce locuia într-un alt centru de primire a solicitanţilor de azil din Faaborg.

În timpul intervenţiie, poliţiştii au interzis accesul pe un drum din apropierea centrului de primirea a solicitanţilor de azil.

O interdicţie de zbor a fost emisă pentru spaţiul aerian de deasupra insulei Funen pentru aparate de zbor şi drone. Însă, aceasta a fost ridicată între timp.

Incidentul a avut loc la centrul de primire a solicitanţilor de azil Asylcentre Nyborg, care adăposteşte 500 de migranţi.

Autorităţile daneze au înregistrat anul trecut 21.000 de solicitări de azil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.