Directorul Agenţiei Naţionale de Informaţii, Dan Coats, a declarat marţi după-amiază că nu are ”niciun document relevant”, după ce senatorii din Comisia de Informaţii l-au întrebat dacă va preda toate rapoartele întocmite cu privire la posibile discuţii purtate cu preşedintele Donald Trump despre implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, directorul agenţiei a refuzat în mod repetat să comenteze dacă preşedintele american i-a cerut vreodată să dezmintă public orice legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

Dan Coats a precizat că a purtat discuţii private cu Donald Trump.

Jurnaliştii The Washington Post au dezvăluit anterior că preşedintele american le-a cerut şefilor agenţiilor de informaţii să-l ajute să contracareze ancheta FBI, cu privire la presupuse legături între echipa sa de campanie şi Rusia.

În acest sens, preşedintele le-a cerut lui Mike Rogers şi lui Dan Coat să nege în mod public că există probe cu privire la o complicitate între echipa sa şi agenţii ruşi în timpul campaniei electorale din Statele Unite.

Săptămâna trecută mai multe publicaţii americane au dezvăluit că Trump i-a cerut explicit lui James Comey - atât în reuniuni, cât şi în convorbiri telefonice - să abandoneze ancheta cu privire la Rusia.

Deşi aceste informaţii au fost aprig negate de Casa Albă, ele au fost consemnate de către Comey - destituit în urmă cu două săptămâni -, în rapoarte pe care le-a scris după aceste reuniuni pe care le-a avut cu preşedintele Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.