Autorităţile americane au anunţat vineri că cel puţin unul dintre presupuşii lunetişti de la protestul ”Black Lives Matter” din Dallas, unde au fost împuşcaţi mortal cinci poliţişti, iar alte nouă persoane au fost rănite, a susţinut că a vrut să ucidă ofiţeri albi, ca răzbunare faţă de brutalitatea poliţiştilor împotriva afroamericanilor, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut un schimb de focuri cu unul dintre suspecţi. Nu am avut nicio alternativă decât să folosim un robot pentru a detona o bombă în apropierea suspectului. Acesta a susţinut că este nemulţumit de acţiunea Black Lives Matter, dar şi de uciderea recentă a doi afroamericani de către poliţişti. Suspectul a spus că este nemulţumit de albi şi a vrut să ucidă poliţişti albi”, a declarta şeful Departamentului de Poliţie din Dallas, David Brown.

Unul dintre lunetiştii implicaţi în incidentul armat de la protestul ”Black Lives Matter” din Dallas a fost ucis de o explozie controlată a autorităţilor.

Autorităţile au susţinut că atacul armat a fost plănuit şi executat cu premeditare, iar trei persoane au fost arestate şi refuză să coopereze cu anchetatorii.

Protestele ”Black Lives Matter” din Dallas au fost generate de uciderea a doi bărbaţi afroamericani de către poliţişti, în două incidente separate din Baton Rouge, Louisiana şi Minneapolis. Cele două morţi au fost urmate de declanşarea unor anchete oficiale, dar şi de creşterea tensiunilor interrasiale din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.