Un cutremur de magnitudinea 6,7 a avut loc în larg, în sudul de Filipinelor vineri, potrivit Institutului american de geofizică USGS, fără să declanşeze o alertă de tsunami, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc în largul provinciei Sarangani, situată pe Insula Mindanao, la o adâncime de 78 de kilometri, la ora 8.14 GMT (10.14, ora României), potrivit USGS.

Nicio victimă nu a fost semnalată imediat, însă cutremurul a fost resimţit într-o mare parte a insulei muntoase.

Autorităţile au anunţat că ar putea să fi produs pagube.

”Cred că este cel mai puternic cutremur pe care-l ştiu eu”, a declarat AFP Keeshia Leyran, în vârstă de 27 de ani, la Davao City, la aproximativ 200 de kilometri de epicentru, unde asista la o conferinţă.

”Oamenii din jurul meu au intrat în panică şi s-au precipitat să iasă”, declară ea.

”Sute de oameni asistau la eveniment, iar mie mi-a fost mai frică de o busculadă, să fiu sinceră”, adaugă ea.

Cutremure au loc zilnic în Filipine, un arhipelag situat pe Centura de Foc a pacificului, o zonă cu o activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia şi până în bazinul Pacificului şi care traversează Asia de Sud-Est.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.