Un cutremur de magnitudinea 6,1 a avut loc joi în nord-vestul Laosului, în apropiere de frontiera cu Thailanda, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la mică adâncime, joi, la ora locală 6.50 (1.50, ora României), a precizat USGS.

Cutremurul a fost resimţit la peste 700 de kilometri distanţă, în capitala Thailandei, Bangkok, unde Papa Francisc se află într-o vizită.

Cutremurul a fost resimţit în nordul şi nord-estul Thailandei şi la Bagkok, a declarat Sophon Chaila, un reprezentant al departamentului meteorologic thailandez.

”Pentru moment, nu există informaţii despre pagube” în Thailanda, în urma acestui cutremur, a precizat această sursă.

Locuitori din capitala vietnameză Hanoi au declarat, de asemenea că au resimţit seismul.

”Lustrele se mişcau puternic. Mi-a fost frică”, a declarat la Hanoi Tran Hoa Phuong, al cărui apartament se află într-un imobil de 27 de etaje.

Acest cutremur a avut loc la trei ore după un prim seism de magnitudinea 5,7, în aceeaşi regiune din Laos, în apropiere de mega-barajul Xayaburi, pe fluviul Mekong.

Imediat nu existau informaţii, în Laos, despre pagube sau victime.

Papa Francis a sosit miercuri în Thailanda, în prima etapă a unui turneu asiatic, în care vizitează de asemenea Japonia.

El urmează să fie primit joi de regele Thailandei şi se întâlneşte cu oficiali politici, înainte să oficieze o slujbă publică, joi seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.