Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,5, a lovit sudul Ecuadorului vineri dimineaţa, seismul afectând o zonă puţin populată dar şi zone din Peru şi Columbia. Cutremurul a avut loc la o adâncime 131 de kilometri, conform Institutului Geologic al SUA (USGS), scrie NPR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Informaţiile preliminare privind primele cutremure din apropierea Macas nu indică pagube majore”, a scris preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, pe Twitter. El a adăugat că efectele cutremurului au fost resimţite în mare parte a ţării şi că centrele regionale de urgenţe au fost activate în cazul în care este nevoie de ele.

Cutremurul a avut loc la ora locală 5:17. Epicentrul s-a situat la 114 kilometri distanţă de Palora, la mare distanţă de principalele autostrăzi ale ţării.

Pe o întindere de 80-160 de km de la epicentrul cutremurului, seismul s-a resimţit cu o magnitudine de cel puţin 5,5, conform USGS.

„Fosa Peru-Chile este o zonă care are parte des de cutremure mari”, a informat USGS, precizând că au avut loc alte 15 cutremure cu adâncimi intermediare pe o rază de 500 km de la epicentru în ultimii 100 de ani.

„Cutremurul de astăzi este cel mai mare dintre acestea”, precizează USGS. Geologii au informat că este puţin probabil ca seismul să declanşeze un tsunami.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.