Curtea Supremă a Indiei anunţă marţi că nu este abilitată să legalizeze căsătoria între persoane de acelaşi sex şi precizează că orice reformă în acest subiect este necesar să fie aprobată de către Parlament, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parlamentul şi organele legislative ale statelor sunt cele care decid cuprivire la legea căsătoriei”, anunţă preşedintele Curţii Supreme indiene, D.Y. Chandrachud.

El subliniază însă că India are obligaţia să recunoască relaţiile între persoane de acelaşi sex şi să le protejeze de orice formă de discriminare.

În 2018, o hotărâre istorică a anulat o lege din perioada colonială britanică ce interzicea relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex.

În 2022, Curtea Supremă indiană a stabilit că partenerii necăsătoriţi sau cuplurile de acelaşi sex au dreptul la prestaţii sociale.

Însă drepturile comunităţii lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor rămâne un subiect sensibil în societatea indiană, profund religioasă şi conservatoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.