Expedierea buletinelor de vot către membrii Partidului Conservator al Marii Britanii care vor alege succesorul premierului Boris Johnson a fost amânată din motive de securitate cibernetică, a relatat Telegraph, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cotidianului britanic, partidul de guvernământ a acţionat la sfatul organismului guvernamental britanic însărcinat cu securitatea cibernetică National Cyber Security Centre (NCSC), pe fondul îngrijorărilor cu privire la riscul atacurilor cibernetice.

Iniţial, membrii eligibili pentru vot puteau vota prin poştă sau online şi, dacă se răzgândeau, îşi puteau schimba decizia atât timp cât scrutinul rămâne deschis, rezultatul final urmând să fie anunţat pe 5 septembrie.

Potrivit cotidianului Telegraph, partidul a eliminat posibilitatea alegătorilor de a-şi schimba opţiunea. Într-un e-mail trimis membrilor, Partidul Conservator a precizat că buletinele de vot, care urmau să fie trimise de la 1 august, sunt ”pe drum – dar vor ajunge puţin mai târziu decât era planificat iniţial”.

”Acest lucru se petrece, deoarece am hotărât să adăugăm un plus de securitate procesului nostru de vot, ceea ce a întârziat puţin procesul”, a justificat Partidul Conservator.

NCSC doar a indicat că ”a oferit consiliere Partidului Conservator cu privire la considerente de securitate pentru votul online”. Pentru moment, şefa diplomaţiei, Liz Truss, se află în fruntea cursei împotriva rivalului său, fostul ministru de Finanţe, Rishi Sunak.

Potrivit unui sondaj publicat marţi de institutul YouGov pentru cotidianul The Times, ministrul de Externe şi-a mărit şi mai mult avansul faţă de contracandidatul său: 60% dintre alegătorii conservatori chestionaţi în ultimele cinci zile au spus că o vor vota, şi doar 26% au răspuns că îl vor alege pe Sunak.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.