Şapte funcţionari publici cubanezi au fost sancţionaţi după o petrecere de Halloween unde un participant costumat ca Adolf Hitler a câştigat premiul întâi, generând critici pe reţelele de socializare, a anunţat sâmbătă Institutul Cubanez de Muzică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Directorul adjunct al Agenţiei Cubaneze de Rock, responsabil cu programarea, a fost demis din funcţie, iar cei doi specialişti care au coordonat evenimentul au fost excluşi din instituţie", a anunţat organizaţia pe Facebook. Alţi patru funcţionari au fost supuşi unor "măsuri disciplinare".

Pe 28 octombrie, un participant îmbrăcat ca Hitler a câştigat premiul întâi la festivalul organizat la centrul cultural Maxim Rock din Havana. Potrivit postului de presă pro-guvernamental Cuba Debate, ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în "aplauze şi ovaţii în picioare", dar ulterior a provocat "critici şi o dezbatere care s-a răspândit în mass-media şi în opinia publică".

Sala, care a fost închisă de la incident, şi-a reluat activităţile sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.