Cel puţin trei persoane au murit şi alte unsprezece au fost rănite, vineri seara, într-o coliziune între un tren de pasageri şi un tren de marfă în centrul Croaţiei, au declarat surse oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc la ora locală 21.30 (22.30, ora României) în apropierea oraşului Novska, situat la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Zagreb, se arată într-un comunicat al Ministerului croat de Interne.

”Conform informaţiilor disponibile în prezent, trei persoane au fost ucise şi unsprezece rănite” şi spitalizate, a declarat premierul Andrej Plenkovic reporterilor, sâmbătă. Niciunul dintre răniţi, inclusiv persoane de naţionalitate străină, nu a suferit răni care să le pună  viaţa în pericol, a mai spus el.

Un oficial al Crucii Roşii a declarat agenţiei de presă de stat HINA că în total opt străini se numără printre răniţi şi, cel mai probabil, erau migranţi ilegali. Un spital din Nova Gradiska, de lângă locul tragediei, a anunţat că o familie iraniană cu cinci membri a fost internată. Motivul acestei coliziuni rămâne necunoscut deocamdată.

Accidentul s-a produs când un tren de pasageri care circula pe o linie locală a intrat în coliziune cu un tren de marfă care staţiona, a mai subliniat premierul Plenkovic.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.