Statele Unite au depăşit luni pragul de 18 milioane de cazuri recenzate de coronavirus, cu peste 319.000 de morţi de la debutul pandemiei, potrivit Universităţii Johns Hopkins, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţara, cea mai afectată din lume, se confruntă cu o revenire spectaculoasă a epidemiei. 

Luni, 1.658 de decese şi 190.972 de noi infecţii au fost înregistrate, potrivit unui bilanţ efectuat la zi la ora locală 20.30 de AFP cu cifrele universităţii, actualizate. 

Seara, SUA numărau 18.011.449 de cazuri recenzate. 

Acest nou prag este depăşit în momentul în care în Statele Unite a început campania de vaccinare, după ce a fost acordată urgent autorizareaa vaccinurilor Pfizer/ BioNTech şi Moderna.

Pentru a da un exemplu şi a-i linişti pe sceptici, preşedintele ales Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit luni, în faţa camerelor de televiziune, prima doză din vaccinul contra Covid-19. 

Vice-preşedintele în exerciţiu Mike Pence a fost şi el vaccinat vineri, tot public, precum şi alţi lideri din Congresul american.                

În ciuda speranţei adusă de vaccinuri, Statele Unite se aşteaptă la o iarnă foarte dură.                

Mai mult de 115.000 de persoane bolnave de Covid sunt internate în ţară, un record, potrivit Covid Tracking Project, care urmăreşte zilnic datele din SUA. 

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.