Nivelul de spitalizări din cauza infectării cu virusul COVID-19 a atins, miercuri, un nivel record, iar autorităţile au îndemnat companiile să lase personalul să lucreze de acasă şi au recomandat oamenilor să poarte măşti în spaţiile închise şi să îşi administreze rapelul de urgenţă, pe fondul unui focar major, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Australia este afectată de al treilea val Omicron din cauza noilor subvariante foarte transmisibile, BA.4 şi BA.5, cu peste 300.000 de cazuri înregistrate în ultimele şapte zile, chiar dacă autorităţile au semnalat că cifrele reale ar putea fi duble. Cele 50.000 de cazuri raportate marţi au fost cele mai multe cazuri înregistrate din ultimele două luni.

”Trebuie să facem unele lucruri diferit, cel puţin pentru o perioadă scurtă de timp”, a spus miercuri, medicul-şef din Australia, Paul Kelly, pentru ABC Radio, şi a prezis că numărul persoanelor care ajung în spitale va atinge în curând un maxim istoric.

”Ştim că munca de acasă este o componentă esenţială a stopării a ceea ce numim răspândirea macro”, a adăugat el.

Aproximativ 5.300 de australieni se află în prezent în spital infectaţi cu COVID-19, nu departe de recordul de 5.390 de cazuri înregistrat în ianuarie în timpul focarului subvariantei BA.1, au arătat datele oficiale. Cifrele din statele Queensland, Tasmania şi Australia de Vest sunt deja la cel mai mare nivel de când la începutul pandemiei.

Cu toate acestea, Kelly nu a recomandat reintroducerea obligativităţii măştilor sanitare sau oricăror altor restricţii.

Australia a restabilit, săptămâna trecută, plăţile de sprijin pentru muncitorii ocazionali care trebuie să fie plasaţi în carantină din cauza coronavirusului, după ce mai mulţi muncitori au început să anunţe că sunt bolnavi. Câţiva angajaţi din domeniul sănătăţii din prima linie sunt, de asemenea, bolnavi sau izolaţi, situaţie care afectează sistemul de sănătate.

Autorităţile au avertizat că faptul că persoanele nu fac rapelul agravează criza de sănătate.

Până în prezent, 95% dintre persoanele cu vârsta peste 16 ani au primit două doze, contribuind la menţinerea numărului total de cazuri de COVID-19 din Australia sub 9 milioane şi a deceselor la 10.845, o cifră mult mai mică decât în multe alte ţări. În schimb, doar aproximativ 71% din populaţie a primit trei sau mai multe doze.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.