Organizaţia Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a anunţat, luni, lansarea unei loterii prin care se poate câştiga chiar suma de 10.000 de shekeli (2.600 de euro), pentru persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Hamas a anunţat vaccinarea obligatorie pentru toţi funcţionarii, dispoziţie luată deja în Cisioordania, informează lefigaro.fr.

Fâşia Gaza, care numără circa 2 milioane de locuitori, iar majoritatea trăieşte sub pragul sărăciei, a înregistrat în ultimele zile o recrudescenţă a contaminărilor legate de varianta Delta a coronavirusului. Până în prezent, circa 135.000 de persoane au primit două doze de vaccin, iar populaţia este reticentă la vaccinare.

Pentru a-i încuraja pe locuitori, Ministerul Sănătăţii organizează de miercuri o loterie pentru persoane de 55 de ani şi peste 55 de ani: în fiecare zi, zece persoane vaccinate vor fi trase la sorţi şi vor primi 200 de dolari (170 euro). Iar într-o lună, alte trei persoane vaccinate vor fi trase la sorţi şi vor primi 10.000 shekeli.

În total, în Gaza s-au înregistrat peste 122.520 de cazuri de Covid-19, fiind anunţate 1125 decese.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.