Magazinele vor fi redeschise în Belgia din 1 decembrie, a anunţat vineri premierul Alexander De Croo, în timp ce va rămâne în vigoare izolarea parţială, care a permis un reflux al contaminărilor de Covid-19, pottrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând cu 1 decembrie, magazinele vor putea fi redeschise", a declarat De Croo la televiziunea publică. Situaţia din ţara noastră se îmbunătăţeşte (...) dar este important să menţinem trendul", a adăugat el, subliniind că sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou vor fi "diferite" anul acesta. 

Belgia are una dintre cele mai importante scăderi a infectărilor din Europa, după Franţa. Alături de Elveţia, Spania şi Marea Britanie, este una dintre ţările care au impus măsuri foarte stricte. 

Dar Belgia este şi printre cele mai afectate ţări de pandemie, înregistrând cel mai mare număr al victimelor în raport cu populaţia, cu 140 de decese la 100.000 de locuitori, urmată de Peru (109), Spania (95) şi Italia (87). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.